Pojdi na glavno vsebino
TOUCH BY TEM Univerzalni zatemnilnik
 Language:

TOUCH tehnologija

Navodila za vgradnjo in nastavitev


EM25 – STIKALO/ZATEMNILNIK UNIVERZALNI RLC 0-300W 2M (»master«)

TOUCH EM25 je mikroprocesorsko voden elektronski zatemnilnik. Z zatemnjevanjem omogoča manjšo porabo električne energije. Funkcija mehkega zagona podaljša življenjsko dobo sijalk.

Omogoča vklop, izklop in zatemnjevanje klasičnih in večine varčnih sijalk (LED in CFL), tudi nekaterih, ki jih z običajnimi zatemnilniki ni možno zatemnjevati.

Vgrajeni mikroprocesor samodejno zazna vrsto sijalke in prilagodi režim delovanja. Upravljamo ga preko vgrajenih mikrostikal. Ob izklopu si zapomni zadnjo nastavitev, saj ima vgrajeno tudi spominsko funkcijo. Vgrajeno ima še zaščito pred kratkim stikom, pregrevanjem in preobremenitvijo. Njegova posebnost je vgrajena LED osvetlitev, ki ji lahko kadarkoli spremenimo barvni ton in jakost.

Na EM25 lahko vežemo do 5 dodatnih upravljalnih tipkal EM26 (»slave«). Vezava z menjalnimi stikali ni možna.

Omogoča zamenjavo klasičnega stikala (230V~ 50Hz). Omogoča vijačno pritrditev vodnikov 1,5 mm2 (maks. sila privitja vijakov 0,4Nm).

TOUCH EM25 ustreza standardom EN 60669-1, EN 60669-2-1 in EMC direktivi.


EM26 – TIPKALO UPRAVLJALNO 2M (»slave«)

V povezavi z EM25 (»master«) omogoča upravljanje luči z do 5 lokacij z enako funkcionalnostjo kot EM25 (»master«). V primeru dvožične vezave se z vsakim dodatnim (do 5) upravljalnim tipkalom EM26 (»slave«) minimalna moč bremena poveča za 25W.

Napaja se z 230V~ 50Hz. Omogoča vijačno pritrditev vodnikov 1,5 mm2 (maks. sila privitja vijakov 0,4Nm).

TOUCH EM26 ustreza standardom EN 60669-1, EN 60669-2-1 in EMC direktivi.

Zatemnjevanje pri trožični in dvožični vezavi

Trižična vezava omogoča zatemnjevanje klasičnih in halogenskih sijalk (0-300W), zatemnilnih in nekaterih nezatemnilnih LED, CFL sijalk in sijalk, napajanih preko elektronskega transformatorja (0-300VA / 300W); pri faktorju PF < 0.5 do moči 100 VA / 75 W.

Dvožična vezava omogoča zatemnjevanje klasičnih in halogenskih sijalk (40-300W), zatemnilnih LED, CFL sijalk in sijalk, napajanih preko magnetnega transformatorja (40–300VA / 300W).


Katera svetila zatemnjuje TOUCH?

  • žarnica z žarilno nitko
  • halogenska žarnica 220V
  • elektronski transformator
  • klasični transformator
  • zatemnilna varčna CFL sijalka
  • zatemnilna LED sijalka
  • nekatere nezatemnilne varčne CFL sijalke
  • nekatere nezatemnilne LED sijalke

Dotaknite se ga. Postanite gospodar svetlobe.

Preverite v živo, kaj zmore TOUCH. Našli ga boste pri boljših ponudnikih elektro opreme.

Zanima me več

Uporabljamo piškotke, ki nam s pomočjo statistik pomagajo, da bo tvoja izkušnja tukaj ena najboljših. Brez skrbi – so domači.
Če niso po tvojem okusu, jih lahko onemogočiš ali se o njih pozanimaš v politiki piškotkov. Če pa z brskanjem po strani nadaljuješ brez spreminjanja nastavitev, bomo razumeli, da se z uporabo piškotkov v celoti strinjaš.